Az Aura Homes Társasház egy rendkívül nyugodt, rendezett, hangulatos kisvárosi hangulatú környezetben kerül megvalósításra. A társasház közvetlenül az Aranyhíd sétány mellett helyezkedik el. Az Aranyhíd sétányon keresztül gyalogosan elérhető a Tagore sétány, valamint az alsó városrész másik központja, a Zákonyi Ferenc sétány.

Közvetlenül a társasház előtt halad el a Balatont körülölelő kerékpárút. A kerékpárúton bármelyik irányba indulva állóképességtől függően előbb, vagy utóbb 220 km megtétele után a kerékpáros ismét az épület előtt találja magát. Persze időközben a Balatont is megkerülte.

Anélkül, hogy a lakás tulajdonosa kerékpározás közben közutat érintene, a kerékpárúton elérheti az összes környékbeli települést és azok összes látnivalóját. Egy könnyű kerékpár túrával például Tihany Sajkod, vagy Gödrös strand elérhető felejthetetlen élményt nyújtva.

Balatonfüred nevezetességei, rendezvényei szintén kerékpárral, vagy rövid sétával elérhetőek.

Balatonfüred legjobb strandjai közvetlenül a társasház szomszédjában vannak: Brázay strand 10 méter, Kisfaludy strand 50 méter, Eszterházy strand kb.150 méter.

Közvetlenül az Aura Homes Társasház mellett található az Aura Medical and Wellness Hotel. A Hotel Wellness részlegét, gyógyászatát, valamint az összes szolgáltatását a társasházi tulajdonosok térítés ellenében használhatják.

A társasház környezetében kizárólag új, vagy felújított épületek találhatóak. Közvetlen a társasház szomszédságában, a Kagyló köz túloldalán található a 2014-ben átadott Silver de Lux Apartmanház.

A környéken a teljes infrastruktúra felújításra került, a Kisfaludy strand teljesen új épületekkel került kialakításra, az Aranyhíd sétány teljes felújítása pedig a szezonig befejeződik.

A társasház közelében tipikus Balaton parti nyaralók találhatóak hangulatos kis utcákban.

Buszmegálló 100 méteren belül, vasútállomás pedig egy kisebb sétával elérhető. Hajóállomás kb. 10 perces sétával elérhető.

Repülőtér 20 km-re Szentkirályszabadján található, bármilyen kisrepülővel, helikopterrel használható.